Historický úspěch našich vinařů v rakouské mezinárodní soutěži

Jedna z nejvíce obsazovaných soutěží vín na světě – rakouská AWC Vienna – zveřejnila v pátek na Galavečeru vína na Vídeňské radnici letošní výsledky. Soutěže se zúčastnilo 7959 vín od 1422 producentů z celého světa. Česká republika byla zastoupena rekordními 159 vzorky, což je nejvíce v historii našich dosavadních účastí na zahraničních soutěžích. Našim vinařům se podařilo dosáhnout nebývalého úspěchu – některou z medailí či diplomů „seal of approval“ bylo oceněno rekordních 140 vín, tedy neuvěřitelných 88 %.

Během počátku léta se ve valtickém Národním vinařském centru podařilo po masivní akviziční kampani redakce časopisu SOMMELIER, mediálního partnera soutěže, shromáždit rekordních 159 vzorků vín, která se s finanční podporou Vinařského fondu podrobila soutěžnímu hodnocení v degustačních kabinách Vyššího spolkového ústavu a pro vinařství a ovocnářství v Klosterneuburgu. „Získali jsme právo nominovat do soutěžních komisí degustátory z řad těch, kteří jsou držiteli tzv. evropských zkoušek pro hodnocení vína nebo zkoušek SZPI,“ uvedl spoluorganizátor za Českou republiku JUDr. Luboš Bárta. „Celkem se během dvou srpnových týdnů základního hodnocení v Klosterneuburgu a finálového Master Tastingu ve Vídni vystřídalo 25 hodnotitelů z České republiky a ze Slovenska,“ dodává. Po dvou úspěších Vinselektu Michlovský v minulých letech se mezi 100 nejlepších vinařství světa letos probojovaly Vinné sklepy Valtice a.s., které měly také ve finálovém Master Tastingu letos nejúspěšnější moravské víno – Sylvánské zelené, 2007, pozdní sběr.

Tuzemští vinaři získali 11 zlatých medailí
Třemi zlatými medailemi se mohou pyšnit Vinné sklepy Valtice za své Sylvánské zelené Pozdní sběr 2007, Aurelius, výběr z hroznů 2007 a Chardonnay, slámové víno, 2006. Tři zlaté kovy také získal Znovín Znojmo, a.s. za Ryzlink rýnský, ledové víno, 2005, Rulandské šedé, ledové víno, 2005 a Ryzlink rýnský, slámové víno, 2006. Další zlaté ocenění získaly firmy Bohemia Canopus (Rulandské bílé, 2006), ČEBAV s.r.o.(Ryzlink vlašský, 2007), Helena Glosová (Muškát moravský, ledové víno, 2004), Vinařství Mikulica (Aurelius, 2007), a Vinselekt Michlovský, a.s. za svůj Aurelius, výběr z hroznů z ročníku 2005.

Moravští a čeští vinaři získali dále právo ozdobit své láhve 94 stříbrnými medailemi a 35 oceněními kvality „Seals of Approval“.

Vložte komentář

Spolupracujeme:

webové stránky, Víkendové pobyty pro dva, Elektroworld, Thajsko cestování, Levné ubytování, Dovolená v Bulharsku, Dovolená v Itáli, Přehled ubytování v Chorvatsku, Egypt dovolená, Info o dovolené v Řecku, pronajmi si Chatu Martin, Dubai last minute, Kuba last minute, Thajsko last minute, Paintball a rafting, Warez Forum, Garida - cestovatelský magazín , Ubytovanie na Slovensku, Chorvatsko ubytování apartmány, Dovolená