Kempy pro letošek nezdražují.

Jak minulý týden informovala agentura CzechTourism ve své tiskové zprávě, kempy pro letošní sezonu nezdražují, zda budou mít však dostatek klientely není celkem jasné.

Blíží se sezona a provozovatelé kempů se připravují na největší příliv turistů v roce. Jestliže luxusní hotely v současné krizi trpí, kempy by díky nabídce levného ubytování mohly letos profitovat. Podle průzkumu agentury CzechTourism kempy nezdražují a drží ceny na přibližně stejné úrovni jako loni. Jak vše ale nakonec dopadne, není vůbec jisté. Loňská sezona totiž pro kempy skončila historicky nejhorším výsledkem, když do nich přijelo jen 882 tisíc turistů.

V České republice bylo loni podle Českého statistického úřadu v provozu okolo 500 kempů, v průběhu sezony se ale toto číslo může ještě dočasně navýšit. Nejvíce jich turisté najdou na jihu Čech, v okolí Prahy nebo na Šumavě. Relativně málo se jich naopak nachází na Plzeňsku nebo na střední Moravě.

Ačkoli kempy nabízejí nejlevnější typ ubytování, nedá se říci, že by je vyhledávali jen ti, kteří chtějí ušetřit. Pro mnoho lidí je nocování pod širým nebem součástí životního stylu. Láká je bezprostřední kontakt s přírodou, vyžití pro děti, poznávání jiných lidí nebo svoboda cestování vůbec. O tom, že často nejde o žádné sociálně slabší případy, dosvědčují i jejich výstavní vozítka. Luxusní obytné auto totiž přijde i na 2,5 milionu korun.

V souvislosti s kempováním se nejčastěji hovoří o nizozemských turistech. Hlavní klientelou, která však nakonec rozhodne o úspěchu nebo neúspěchu sezony, jsou Češi.

Zdroj: TZ CzechTourism, redakce Vyletnik.cz

Foto: Dokempu.cz

Vyberte si svůj kemp na našem partnerském portálu www.dokempu.cz

Vložte komentář

Spolupracujeme:

webové stránky, Víkendové pobyty pro dva, Elektroworld, Thajsko cestování, Levné ubytování, Dovolená v Bulharsku, Dovolená v Itáli, Přehled ubytování v Chorvatsku, Egypt dovolená, Info o dovolené v Řecku, pronajmi si Chatu Martin, Dubai last minute, Kuba last minute, Thajsko last minute, Paintball a rafting, Warez Forum, Garida - cestovatelský magazín , Ubytovanie na Slovensku, Chorvatsko ubytování apartmány, Dovolená