Zoo Praha otevře v sobotu novou rozhlednu

Rozhledna Obora nabídne unikátní pohledy na areál zoo, Vltavu a panoráma Prahy

V sobotu 13. června v 11 hodin bude v pražské zoo slavnostně otevřena nová rozhledna Obora. Krásně provedená dřevěná věž je replikou rozhledny, která stála v minulosti na hoře Smrk v Jizerských horách.

Rozhledna stojí na nejvyšším místě v horní části areálu zahrady a má výšku 18,5 metru. K její stavbě bylo použito 40 m3 převážně smrkového dřeva. Dílo bylo vybudováno za 5 měsíců. Na vrchol budou návštěvníci od této soboty stoupat po 85 schodech. Ze 4 vyhlídkových plošin budou moci obdivovat unikátní pohledy na zoologickou zahradu, Vltavu a pražské panorama.

Slavnostního otevření a prvního výstupu na rozhlednu se zúčastní režisér Jiří Strach s hudebníkem Michalem Hrůzou a dále řada hostů, kteří mají v výškám svůj vztah – členové Klubu přátel rozhleden, basketbalisté i obdivovatelé původní rozhledny.

Přeneste se s námi během sobotního slavnostního otevření rozhledny Obora v pražské zoo do zlatého času rozhleden na počátku minulého století!

Vložte komentář

Spolupracujeme:

webové stránky, Víkendové pobyty pro dva, Elektroworld, Thajsko cestování, Levné ubytování, Dovolená v Bulharsku, Dovolená v Itáli, Přehled ubytování v Chorvatsku, Egypt dovolená, Info o dovolené v Řecku, pronajmi si Chatu Martin, Dubai last minute, Kuba last minute, Thajsko last minute, Paintball a rafting, Warez Forum, Garida - cestovatelský magazín , Ubytovanie na Slovensku, Chorvatsko ubytování apartmány, Dovolená