Zámek Slavkov u Brna otevřen i v pondělí

Zámek Slavkov u Brna je jako jeden z mála objektů ČR otevřen v hlavní letní turistickou sezónu od počátku června do konce srpna i v pondělí. Po celý týden od 9 – 17 hodin mají zájemci o kulturu a historii možnost navštívit zámek ve Slavkově u Brna v den, který je na většině historických objektech či v muzeích obyčejně dnem zavíracím.

A určitě je se na co dívat. Pokud se na zámek vydáte jen tak mimo dobu, kdy se na zámku zrovna neděje žádná z kulturních či společenských akcí, kterých je v hlavní sezóně naplánováno každoročně bezpočet, může každý navštívit zámek a jeho prohlídkové okruhy, které nabízí. Příchozí v areálu také nalezne galerijní prostory, ve kterých pořádáme krásné výstavy různých uměleckých směrů. V současné době na zámku probíhá výstava dřevěných hraček Lubomíra Klementa, která potrvá do 5. července 2009 a následně ji vystřídá keramika Radmily a Milana. Růžkových, Zdeňka Lindovského a Lubomíra Hluštíka. Za vidění určitě stojí výstava sbírky brouků a motýlů Bedřicha Malečka a Otmara Beránka, která bude zkrášlovat prostor před pokladnou až do počátku listopadu. Koho nelákají prohlídky ani výstavy, může posedět u dobré kávy v příjemném prostředí zámku nebo se projít zdejší zahradou, která je osázena ve francouzsko-anglickém stylu a patří k nejvýznamnějším historickým zahradám na Moravě.

www.zamek-slavkov.cz

Vložte komentář

Spolupracujeme:

webové stránky, Víkendové pobyty pro dva, Elektroworld, Thajsko cestování, Levné ubytování, Dovolená v Bulharsku, Dovolená v Itáli, Přehled ubytování v Chorvatsku, Egypt dovolená, Info o dovolené v Řecku, pronajmi si Chatu Martin, Dubai last minute, Kuba last minute, Thajsko last minute, Paintball a rafting, Warez Forum, Garida - cestovatelský magazín , Ubytovanie na Slovensku, Chorvatsko ubytování apartmány, Dovolená