Dvouciferný propad zahraničních turistů v prvním čtvrtletí roku 2009

Z dnešní tiskové zprávy agentury Czechtourism vyplývá, že v českých hotelech a penzionech se za první čtvrtletí roku 2009 ubytovalo 1,075 milionu zahraničních turistů. To je o 17,1 % méně než loni ve stejném období. Nejhorší čísla za několik let způsobilo především oslabení tradičních zdrojových zemí: Německa, Velké Británie, Itálie a Ruska.

Častokrát zmiňované světlo na konci tunelu se podle prognóz Evropské komise pro cestovní ruch objeví až v roce 2011. Letošek by měl skončit pro Evropu propadem mezinárodních příjezdů okolo 4 %. Po mírném zlepšení v roce 2010 by o rok později mohlo dojít k vyrovnání výsledků za 2008.

Provozovatelé ubytovacích zařízení se tak pravděpodobně v následujících obdobích více zaměří na tuzemské hosty.

Vložte komentář

Spolupracujeme:

webové stránky, Víkendové pobyty pro dva, Elektroworld, Thajsko cestování, Levné ubytování, Dovolená v Bulharsku, Dovolená v Itáli, Přehled ubytování v Chorvatsku, Egypt dovolená, Info o dovolené v Řecku, pronajmi si Chatu Martin, Dubai last minute, Kuba last minute, Thajsko last minute, Paintball a rafting, Warez Forum, Garida - cestovatelský magazín , Ubytovanie na Slovensku, Chorvatsko ubytování apartmány, Dovolená