Pochod Praha-Prčice

Datum konání: 16.5.2009

Vydejte se s námi po krásách naší země. Uděláte něco nejen pro své zdraví, ale i vzdělání. Vydejte se některou z 22 tras nejznámějšího a nejnavštěvovanějšího pochodu v České republice.

Pravidla pochodu:

1. Přihlásit se lze pouze na jednotlivých startech zakoupením vstupenky a vyplněním mapy pochodu úplnými a pravdivými požadovanými údaji potvrzenými vlastnoručním podpisem účastníka na mapě uvedeného.

2. Startovné činí 30 Kč za každého účastníka. Jedinci s tělesnou výškou do 2,5 českého lokte (1 ČL = 0,594 m) a osoby starší 60 let platí snížené startovné 20 Kč.

3. Každý se účastní na vlastní nebezpečí a případné potíže si musí vyřešit vlastními silami a prostředky. Trasu pochodu si účastník zvolí zejména po zvážení svého zdravotního stavu, sil, a schopností.

4. Trasy označené jako „Dětské“ jsou určeny výhradně pro děti do 15 let v doprovodu nejvýše 2 osob starších 15 let.(Rodiče) Trasy jsou dále přístupné pro osoby nad 60 let věku.

5. Trasa označená jako "Vozíčkářská"je určeny výhradně držitelům průkazů TP, ZTP a ZTP/P a jejich doprovod.

6. Trasy, jejichž délka nepřesahuje 30 km, jsou svou náročností určeny zejména dětským pohodníkům, pokud není řečeno jinak.

7. Trasa Karla Kulleho (70 km, start Praha – metro Háje) je určena pouze pro vyspělé a zdatné turisty starší 18 let.

8. Jakékoliv případné pojištění si účastník sjednává výlučně sám na své náklady. Ze zaplaceného vstupného ani z účastenství v pochodu žádné zvláštní pojištění účastníkovi pochodu nevyplývá. Pořadatel nezajišťuje pojištění účastníků!

Povinnosti účastníka

1. Seznámit se s Pravidly Pochodu a předepsaným způsobem vyplnit mapu pochodu před tím, než zahájí absolvování zvolené trasy. Správně vyplněná mapa pochodu je společně s předloženou vstupenkou průkazem účastníka pochodu.

2. Dodržovat veškerá Pravidla pochodu, silničního provozu a dbát pokynů pořadatelů.

3. Absolvovat celou zvolenou trasu a na všech příslušných kontrolách na trase si nechat potvrdit mapu, na základě čehož obdrží v cíli tradiční botičku.

4. Chovat se ohleduplně na trase a v cíli pochodu vůči ostatním, přírodě a svému okolí, jinak se vystavuje postihu dle příslušných právních předpisů a mimo jiné bude povinen nahradit škodu, kterou svým jednáním způsobil.

5. Dbát na svoji bezpečnost i bezpečnost ostatních, a to zejména na komunikacích a v blízkosti železničních tratí, které je krom nezbytného křížení s trasou pochodu zakázáno přecházet či po nich jít.

Informace

Upozorňujeme na změny a prodloužení některých tras!!!

Ubytování před a po pochodu ani přepravu zavazadel ze startů do cíle, pořadatel nezajišťuje.Občerstvení bývá zajištěno na trasách i v cíli sítí prodejen a stánků. Přesto doporučujeme vzít si s sebou určitou vlastní zásobu.Pořadatel občerstvení nezajišťuje.Pochdníci z Prahy mají nárok na zvláštní suvenýr, který obdrží po předložení řádně vyplněné a orazítkované mapy v informačním stánku na náměstí.

Dopravní informace ke stažení: zjednodušený jízdní řád ČD je k dispozici na stanicích ČD a na www.cd.cz.

Z historie pochodu

První pochodníci, tenkrát jistojistě samí recesisté, se do malebné středočeské krajiny vydali 17. dubna roku 1966. Bylo jich, podle dnes již historických údajů, 469. Původním záměrem, z něhož se po letech vyklubal nejmasovější dálkový pochod s nejdelší nepřerušenou tradicí, bylo pěšky překonat vzdálenost 100 tisíc loktů českých. Dnes si již pochod nedokážeme představit bez botičky - škrpálu jako suvenýru. Původně byly odměnou stužky. První botička byla kovová a v roce 1973 si ji odneslo 9471 pochodníků. První plastová botička byla suvenýrem na 12. ročníku v roce 1977. V loňském roce proběhl již 42. ročník tohoto oblíbeného pochodu a na 19 trasách došlo do cíle celkem 20.150 účastníků. Rekordní účast měl pochod v roce 1981, kdy se na některou z 20 tras vydalo dohromady přes 35.000 lidí.

www.ppp.nipax.cz

Vložte komentář

Spolupracujeme:

webové stránky, Víkendové pobyty pro dva, Elektroworld, Thajsko cestování, Levné ubytování, Dovolená v Bulharsku, Dovolená v Itáli, Přehled ubytování v Chorvatsku, Egypt dovolená, Info o dovolené v Řecku, pronajmi si Chatu Martin, Dubai last minute, Kuba last minute, Thajsko last minute, Paintball a rafting, Warez Forum, Garida - cestovatelský magazín , Ubytovanie na Slovensku, Chorvatsko ubytování apartmány, Dovolená