Velikonoční víkend tradičních řemesel

Datum konání: 4.4.2009 - 5.4.2009

Letos se uskuteční v budově Technického muzea v Brně již pátý Velikonoční víkend tradičních řemesel.

Vážení návštěvníci, zveme Vás na již pátý Velikonoční víkend tradičních řemesel, který proběhne ve dnech 4. - 5. dubna 2009 (9 - 17h) v Technickém muzeu v Brně.

Na jarmarku tradičních řemesel uvidíte přes dvacet řemeslníků s nejrůznějším sortimentem. Vedle tradičně zdobených vajíček si budete moci zakoupit nebo prohlédnout perníky, malované svíčky, figurky ze šustí, vizovické pečivo, keramiku, řehtačky a klapáky, krajky, dřevěné hlavolamy, staročeský perník tlačený do forem, košíky, drátované ozdoby či keramiku a jiné. Na stáncích budou řemeslníci ukazovat některé výrobní postupy. Jarmark bude nainstalován v expozičních prostorách muzea.

Nově jsme zařadili do programu akce soutěž pro veřejnost O nejhezčí velikonoční vajíčko, do které se mohou přihlásit všichni, kteří odevzdají výrobek do soutěže nejpozději v sobotu 4. dubna do 9,30 hod k rukám Petry Mertové – u pokladny muzea. Hodnotit vajíčka budou návštěvníci a odborná porota. Vyhlášení vítěze proběhne v neděli v 16,30 v Hudebním salonku.

Součástí Víkendu tradičních řemesel budou také lektorské kursy pro veřejnost – figurky ze šustí, zdobení kraslic slámou, pletení z pedigu a drátkování. Zájemci se budou moci naučit základy vybraných řemesel od odborníků, kteří se těmto technikám věnují profesionálně. Kursy se budou odehrávat ve 4. patře ve Výtvarně technické dílně a vstup bude možný po předchozím objednání u Mgr. Drahomíry Přikrylové, tel. 541 421 418, 724 756 550 nebo prikrylova@technicalmuseum.cz

www.technicalmuseum.cz

Vložte komentář

Spolupracujeme:

webové stránky, Víkendové pobyty pro dva, Elektroworld, Thajsko cestování, Levné ubytování, Dovolená v Bulharsku, Dovolená v Itáli, Přehled ubytování v Chorvatsku, Egypt dovolená, Info o dovolené v Řecku, pronajmi si Chatu Martin, Dubai last minute, Kuba last minute, Thajsko last minute, Paintball a rafting, Warez Forum, Garida - cestovatelský magazín , Ubytovanie na Slovensku, Chorvatsko ubytování apartmány, Dovolená