Masopust Kadaň

Datum konání: 21.2.2009

Masopust - po prvním ročníku dostal označení "C. K.", o což se postarala postava dobrého vojáka Josefa Švejka, který se stal spojnicí mezi současností a dobou, do kterého masopust návštěvníky přenesl.

Celodenní program zahájí průvod masek mířící od kadaňského hradu k radnici, kde po kratším "přemlouvání" jim starosta města udělí povolení uspořádat masopustní veselici, což ztvrdí glejtem opatřeným pečetí.

Masky i přihlížející diváci, se pak za stálého "rabování" a "koledování" vydají do františkánského kláštera, kde v jeho areálu pokračuje připravený program a pro všechny zde budou připraveny ukázky starých řemesel a jak jinak, i ochutnávka zabijačkových dobrot.

www.kultura-kadan.cz

Vložte komentář

Spolupracujeme:

webové stránky, Víkendové pobyty pro dva, Elektroworld, Thajsko cestování, Levné ubytování, Dovolená v Bulharsku, Dovolená v Itáli, Přehled ubytování v Chorvatsku, Egypt dovolená, Info o dovolené v Řecku, pronajmi si Chatu Martin, Dubai last minute, Kuba last minute, Thajsko last minute, Paintball a rafting, Warez Forum, Garida - cestovatelský magazín , Ubytovanie na Slovensku, Chorvatsko ubytování apartmány, Dovolená