Arenacross Veselý Rondo Brno 2009

Potvrzený lednový termín: pátek 23. - sobota 24.1.2009

MEZINÁRODNÍ MOTOKROS V RONDU OSLAVÍ V LEDNU JUBILEUM

Od prvních automobilových závodů v roce 1930 na původním Masarykově okruhu se může Brno právem pyšnit visačkou „Centrum českého motoristického sportu“.
Počínaje rokem 1965 stává se Brno dostaveníčkem světové elity silničních motocyklů. V roce 1987 vnáší do brněnských motoristických aktivit čerstvý kvalitativní prvek na Kývalce vybudovaný speciální automotodrom, nebo-li nový Masarykův okruh.

A úvodní fáze devadesátých let dvacátého století oslovuje motoristické fanoušky v Brně zbrusu novou, neotřelou nabídkou: pod střechou haly Rondo začínají dunět motory motokrosových strojů!

Po tápavých dětských krůčcích chytil halový motokros pod Špilberkem správné tempo a v některých sezónách se závodilo v Brně pod střechou dokonce dvakrát. A tak puntičkáři dospěli k ohromujícímu faktu, že na druhou polovinu ledna 2009 do Ronda připravovaný mezinárodní závod bude v pořadí už 20. (!) halovým motokrosem v Brně. Takovou tradicí se nemůže pochlubit žádné jiné město v České republice a zdravou závistí by čelist spadla i leckterému pořadateli prestižních zahraničních halovek.
Jubilejní XX. ročník, který v brněnské hale Rondo odstartuje novou tuzemskou motoristickou sezónu v pátek 23. a v sobotu 24. ledna 2009, nese název ARENACROSS VESELÝ RONDO BRNO 2009 s tím, že půjde o špičkový mezinárodní halový motokros na hlíně v hokejové aréně.

Pořadatelem zůstává brněnská sportovně - organizační společnost AGENTURA FORSAGE, pečující o motokros na hlíněné trati v Rondu už od roku 2001. Centrální programový bod, dvoudenní motokrosové klání třídy Open, doplní kromě dalšího doprovodného PROGRAMU závod motokrosařského potěru třídy 60 ccm a chybět nemůže ani oblíbená freestylová exhibice pod taktovkou oblíbence brněnského publika Petra Kuchaře.

Zájemci o mezinárodní halový motokros v brněnském Rondu si už mohou poznačit také časovové dispozice pátečního a sobotního pořadu.

1. závod - Pátek 23.1.2009 19.00 - 23.00 h.
2. závod - Sobota 24.1.2009 18.00 - 22.00 h.

www.arena-cross.cz

Vložte komentář

Spolupracujeme:

webové stránky, Víkendové pobyty pro dva, Elektroworld, Thajsko cestování, Levné ubytování, Dovolená v Bulharsku, Dovolená v Itáli, Přehled ubytování v Chorvatsku, Egypt dovolená, Info o dovolené v Řecku, pronajmi si Chatu Martin, Dubai last minute, Kuba last minute, Thajsko last minute, Paintball a rafting, Warez Forum, Garida - cestovatelský magazín , Ubytovanie na Slovensku, Chorvatsko ubytování apartmány, Dovolená