Sněhové království 2009 - 11. ročník - modelování ze sněhu

Datum konání: 5.1.2009 - 11.1.2009, Trojanovice

Jedná se o jedenáctý ročník této v České republice ojedinělé akce. V tomto ročníku chceme cílově změnit akci ze Sněhových soch na kombinovanou akci se sochami sněhovými a ledovými. Díky této změně budeme méně závislí na počasí, protože sochařský led se vyrábí uměle. Návštěvnost v průběhu víkendu očekáváme 10 - 20 tisíc diváků. Sněhové sochy vytvářejí až čtyřčlenné týmy ze tří zemí Evropy, ze sněhových válců o průměru 3 m, výška 3 m, o objemu 22m3 a hmotnosti 11 tun a z ledových bloků o hmotnosti 300 kg. O víkendu bude kromě soch k vidění i program na podiu se soutěžemi pro děti, kterým budou provázet moderátoři rádia ČAS. Návštěvníci si mohou koupit občerstvení u některého ze stánků.

Cíl projektu : Chtěli bychom využít zájmu veřejnosti a zvýšit prestiž sochařského oboru a výtvarného umění vůbec. V tomto ročníku nám jde o vylepšení akce v Beskydech na Pustevnách, zvýšení počtu zahraničních účastníků. Chceme dát praktické zkušenosti sochařům, kteří se poté mohou zúčastnit podobných akcí ve světě – účast českého týmu 2x na mezinárodním šampionátu v Coloradu - USA. Propagovat region Beskydy a Zlínský kraj.

Výsledky z předchozích ročníků: Za 10 ročníků této akce bylo vytvořeno přes 100 soch, na jejichž tvorbě se podílelo více než 90 profesionálních výtvarníků, (z toho 24 s vysokoškolským vzděláním ), z pěti zemí. Probudili jsme sněhovou tvořivost v celé republice i na Slovensku, a nyní již vznikají sněhové sošky u škol a ve městech. Sochy přišlo v průběhu 10 let shlédnout cca 110.000 návštěvníků. Podle statistiky tuto akci navštěvuje 30% návštěvníků ze Zlínského kraje, 30% z Moravskoslezského kraje, 20% z Olomouckého, 10% z Jihomoravského, a 10% je z ostatních částí republiky a zahraničí.

www.dagi.cz

Vložte komentář

Spolupracujeme:

webové stránky, Víkendové pobyty pro dva, Elektroworld, Thajsko cestování, Levné ubytování, Dovolená v Bulharsku, Dovolená v Itáli, Přehled ubytování v Chorvatsku, Egypt dovolená, Info o dovolené v Řecku, pronajmi si Chatu Martin, Dubai last minute, Kuba last minute, Thajsko last minute, Paintball a rafting, Warez Forum, Garida - cestovatelský magazín , Ubytovanie na Slovensku, Chorvatsko ubytování apartmány, Dovolená