Cestovatelský festival Kolem Světa 2008

Datum konání: 7.11.2008 - 9.11.2008

V listopadu 2008 se uskuteční dva cestovatelské festivaly. Jeden v Brně (7.-9.11.) a druhý v Praze (22.-23.11.). Na pražském cestovatelském festivalu se v sobotu 22.11. odehraje soutěžní přehlídka krátkých slideshow sestavených pouze z fotografií a hudby. Vyzýváme všechny fotografy a kreativní tvůrce, aby zaslali svůj příspěvek do soutěže o nejlepší slideshow do 31.10.2008.

Podmínky a přihlášky do soutěže pro rok 2008:

Do soutěže o divácky nejpoutavější krátkometrážní slideshow se může přihlásit profesionální i amatérský fotograf, cestovatel či umělec. Jeden autor může přihlásit jen jeden příspěvek! Umělecké a cestovatelsky zajímavé soutěžní snímky mohou být maximálně 3 minuty dlouhé a vytvořené pouze na počítači. Mnohokrát jsme však zjistili, že čím kratší slideshow, tím lepší. V případě hudebního podkresu je třeba, aby měl přihlašovatel ošetřená autorská práva.

Přihlášený snímek vypálený na CD nebo DVD je třeba zaslat klasickou poštou na adresu vyhlašovatele soutěže Karel Wolf, Chalupkova 1367, 149 00 Praha 4 nejpozději do 31. října 2008 (rozhoduje razítko podání) nebo emailem (na karel.wolf@setkanicestovatelu.cz) s odkazem ke stažení z FTP. Snímek musí být vytvořen ve formátu, který bude kompatibilní s Windows XP. Je na samotném autorovi, v jakém formátu příspěvěk dodá (mpeg, avi, exe), podmínkou je však kompatibilita se systémem Windows XP. V soutěžním příspěvku není dovoleno používat filmové sekvence z videokamery, musí se jednat o statické obrázky z fotoaparátu. Doporučujeme využít některý z programů dovolujících naprogramovat slideshow z digitálních fotografií prolínací technikou (např. ProShowGold, Photo Story, Wings Platinum), pro stříhání hudby doporučujeme Audacity.

Soutěž o divácky nejatraktivnější slideshow bude probíhat v sobotu 22.11.2008 mezi 14:15 a 15:15 ve velkém sále KD Ládví a bude promítnuto pouze 10 soutěžních snímků. Při účasti více než deseti přihlašovatelů soutěžních snímků vybere odborná porota v době od 1.-10. listopadu 2008 deset nejzdařilejších, které budou promítnuty ve velkém sále v uvedeném čase soutěžního bloku. Všichni autoři postupujících i nepostupujících děl budou včas obeznámeni. Autoři vybraných snímků, které se budou promítat ve velkém sále v hlavním čase, by měli být osobně přítomni na festivalu (mají vstup zdarma), kde svou slideshow osobně představí a okomentují. Pakliže přihlašovatel snímku nebude osobně účasten na festivalu a stane se vítězem, hodnotnou cenu obdrží autor druhého snímku v pořadí.

Vstup zdarma:

Vstupné zdarma dostanou všichni cestovatelé, kteří přihlásí svůj příspěvek do soutěže Slideshow Awards.

Hlasování diváků:

Po projekci všech krátkometrážních snímků zapíší diváci jméno vítězného soutěžního snímku na hlasovací lístek a odevzdají jej do hlasovacího boxu okamžitě po promítnutí všech soutěžních snímků.

Vyhlášení vítěze:

Vyhlášení vítěze proběhne v sobotu 22.11. těsně po skončení losování anketních lístků v 17:00. Absolutní vítěz SLIDESHOW AWARDS obdrží poukázku v hodnotě 5 000 Kč na odběr sportovního zboží.

www.kolemsveta.cz

Vložte komentář

Spolupracujeme:

webové stránky, Víkendové pobyty pro dva, Elektroworld, Thajsko cestování, Levné ubytování, Dovolená v Bulharsku, Dovolená v Itáli, Přehled ubytování v Chorvatsku, Egypt dovolená, Info o dovolené v Řecku, pronajmi si Chatu Martin, Dubai last minute, Kuba last minute, Thajsko last minute, Paintball a rafting, Warez Forum, Garida - cestovatelský magazín , Ubytovanie na Slovensku, Chorvatsko ubytování apartmány, Dovolená