Živá legenda: postavy a poutavé příběhy hradů a zámků

Po úspěšném loňském projektu Oživlé památky připravuje Národní památkový ústav na středočeských památkách další projekt pro zatraktivnění tzv. „kamenných míst“. Pro sezonu 2010 se chystáme oživit říši postav, legend, která v těchto místech přetrvávají a která v návštěvnících vyvolávají největší emoce i otazníky.

Projekt s názvem „Živá legenda“ bude představovat památky skrze poutavé a pravdivé příběhy, které se zde odehrály. Hrady a zámky, místa s bohatou historií, nabízejí řadu zajímavých a často i tajemných příběhů a právě s těmito legendami budeme letos návštěvníky seznamovat.

Cílem projektu je ukázat památky ne jako „muzea“, kde se návštěvník dozví množství historických dat, ale jako místa kde žili zajímaví lidé, kteří měli své osudy, místa, kde se v průběhu historie odehrávaly často dramatické lidské osudy, které mnohdy ovlivnily i chod dějin, místa, která oplývají tajemnými legendami, a která dodnes vzbuzují nevyřešené otázky. Návštěvníci se budou seznamovat s památkami skrze příběhy, které se zde odehrály a ne jen skrze strohá historická fakta.

Každou památkou nás provede vybraná postava, která je historicky nebo legendou s konkrétním místem svázaná. Přes internetové stránky Živé legendy www.zivalegenda.cz se návštěvník seznámí s postavou a jejím příběhem, a to zábavnou formou prostřednictvím hry. Každý z těchto příběhů má svůj reálný historický základ. Při návštěvě místa, kde se příběh odehrál, tak najdete místnosti, kde postava žila, tvořila, či předměty, které používala.

Popis projektu:
Vytváříme web, který v souvislostech nabízí poznání a zábavu v prostředí historických památek Středočeského kraje ve správě Národního památkového ústavu a který svým nastavením podněcuje o památky zájem a následně vede k jejich návštěvě.

Každá památka je zastoupena jednoduchou hrou, ve které legendární postava hraje hlavní roli, následným kvízem, který je těsně svázán s reáliemi památky. Snažíme se do našeho programu zapojit celou rodinu. Jednoduchá hra má za úkol podnítit zájem o památky děti, které k vyplnění kvízu potřebují dospělé a hlavně opravdovou návštěvu místa. Po správném absolvování kvízů, tedy po absolvování tří výletů, bude uživatel zařazen do slosování o hlavní cenu, kterou je večeře s Františkem Ferdinandem na Konopišti.

Vložte komentář

Spolupracujeme:

webové stránky, Víkendové pobyty pro dva, Elektroworld, Thajsko cestování, Levné ubytování, Dovolená v Bulharsku, Dovolená v Itáli, Přehled ubytování v Chorvatsku, Egypt dovolená, Info o dovolené v Řecku, pronajmi si Chatu Martin, Dubai last minute, Kuba last minute, Thajsko last minute, Paintball a rafting, Warez Forum, Garida - cestovatelský magazín , Ubytovanie na Slovensku, Chorvatsko ubytování apartmány, Dovolená