Lampiónový průvod a Halloween v zoo

V sobotu 1. listopadu proběhne v Zoo Ostrava oslava svátku Halloween a lampiónový průvod, který vyjde od vstupu do zoo v 16:00 hod. Při procházce potemnělou Stromovkou si účastníci mohou na cestu svítit samozřejmě lampióny, ale i lucernami apod. Průvod bude ukončen u pavilonu slonů. Vybrané pavilony zůstanou otevřeny až do 18:00, např. pavilon slonů, pavilon primátů či pavilon hrochů. Návštěvníci tak do nich budou moci nahlédnout a pozorovat chování zvířat i po setmění. Děti do 15 let s lampióny budou mít na večerní akci vstup zdarma. Žádné další slevy a permanentky nebude možno na akci využít.

V tento den se uskuteční rovněž slavnostní ukončení soutěže ve sběru plodů „Šípkový podzim“. Od 12:00 hod mohou sběrači přinášet plody do výukového centra zoo, příp. je zanechat na vrátnici. Ve výukovém centru také proběhne ve 14:00 hod vyhlášení vítězů a předání cen.

Na doplnění: svátek Halloween je spjat s tradicemi a zvyky starých Keltů a znamená "Konec léta". Slaví se poslední noc keltského roku, začínající západem slunce 31.října a trvající do východu slunce 1.listopadu. Jedná se o noc, kdy předěl mezi světem živých a královstvím mrtvých je nejmenší. Je to nejmagičtější noc v roce, během níž se umisťují rozsvícené lucerny vyřezané ze dřeva nebo tykve před vchod do domu nebo přímo do okna. Tato světla měla vítat zemřelé předky a zároveň sloužit jako ochrana proti zlomyslným duchům. Dýně se začaly používat v době, kdy Evropané (především Irové) přijeli do Ameriky. Zde rostoucí dýně shledali většími a vhodnějšími k vyřezávání než řepa používaná na starém kontinentě.

www.zoo-ostrava.cz

Vložte komentář

Spolupracujeme:

webové stránky, Víkendové pobyty pro dva, Elektroworld, Thajsko cestování, Levné ubytování, Dovolená v Bulharsku, Dovolená v Itáli, Přehled ubytování v Chorvatsku, Egypt dovolená, Info o dovolené v Řecku, pronajmi si Chatu Martin, Dubai last minute, Kuba last minute, Thajsko last minute, Paintball a rafting, Warez Forum, Garida - cestovatelský magazín , Ubytovanie na Slovensku, Chorvatsko ubytování apartmány, Dovolená